Plesni Stilovi

Jazz Dance

Jazz dance je modernija tehnika proizašla iz klasičnog baleta, kao uostalom i sve modernije plesne tehnike. Bazira se na baletnoj tehnici koja je nadopunjena opuštenijim plesnim elementima, odnosno slobodnijim pokretima. Balet ima strože forme, dok je u jazzu dopušten veći stupanj stilske opuštenosti. Danas je jazz dance razvijen i pod mnoge podstilove: lyrical jazz, funky jazz, mtv jazz, modern jazz...


Suvremeni Ples

Suvremeni ples karakterizira slobodno i kreativno izražavanje. On radi na plesnoj izražajnosti koliko i na plesnoj tehnici, no za razliku od baleta, suvremeni ples ne drži se strogo određene plesne tehnike, više se dotiče plesne filozofije. On istražuje prirodnu energiju i emocije plesača i na taj način stvara vrlo osobne plesne priče.

Shine Fitness

Kombinacija aerobnih vježbi, vježbi snage uz kombinaciju plesnih stilova gdje nema dosade jer svaki mix je drugačiji I može biti prilagođen svima I početnicima I profesionalnim vježbačima. Poboljšati ćete koordinaciju, ravnotežu, agilnost I još puno toga.

Breakdance

Breakdance je jedan od stilova uličnog plesa, nastalih u Bronxu u 70.-ima. Ples je vrlo dinamičan i sastoji se od 4 elementa: toprock, downrock, powermoves i freezes. Breakdance se uglavnom pleše na Hip-hop, funk i breakbeat glazbu, zahtjeva puno truda, ali plesaču nudi veliku slobodu u kreiranju svog stila, nakon što se nauče osnove plesa.

Balet

Balet je jedna od najstarijih plesnih tehnika koja je temelj svim ostalim plesnim stilovima. Balet karakteriziraju stroge forme tijela i otvoreni položaj stopala, što znači da je cijela noga zarotirana iz kuka prema van za 90 stupnjeva. Baletna tehnika ne poznaje upotrebu sile i naglih pokreta. Svi pokreti moraju biti kontrolirani... ...


Dancehall

Dancehall je vrsta glazbe koja se razvila u Jamajci 1970-tih. U početku dancehall je bio jedna verzija reggae glazbe, ali s godinama sve se više upotrebljavaju brži ritmovi, dodaju se vokali i stvara se novi zvuk. Ljudi su htijeli nešto novo i stvaraju se jednostavnije pjesme sa više popa, manje politike i manje religioznih elemenata.